تازه ترین اطلاعات درباره زباله های فضایی

تازه ترین اطلاعات درباره زباله های فضایی قطعات باقی مانده در حال چرخش ماموریت های فضایی كه در گذشته به فضا پرتاب شده اند در مدار اطراف زمین به دام افتاده و آینده ما را در فضا تهدید می كند. با گذشت زمان، تعداد، جرم و مساحت این اجسام باقی مانده در فضا بطور پیوسته رشد می كند كه این مساله موجب اختلال در عملكرد ماهواره ها می شود.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از آژانس فضایی اروپا، زباله های فضایی(Space Debris) اشیای گوناگون ساخته انسان هستند که در مدار زمین در حال گردشند، اما دیگر کارایی ندارند. زباله فضایی در واقع بقایای فعالیت بشر در فضا است، از قطعات سفینه ها گرفته تا قسمت هایی از سفینه که در مراحل مختلف ماموریت فضایی از آن جدا می شوند یا هر چیز دیگری که در مدار زمین رها شده و دیگر کاربردی ندارد. دفتر زباله فضایی آژانس فضایی اروپا دائماً وضعیت این زباله ها را که همیشه در حال تحول هستند، رصد می کند و هر ساله گزارشی از وضعیت فعلی محیط زباله منتشر می کند. در اینجا بعضی از یافته های آنها ذکر شده است:
۱. تعداد زباله های اشیا، جرم ترکیبی آنها و کل مساحت آنها بطور مداوم درحال افزایش است. این امر حاصل قطعات تخریب شده فضاپیماها و موشک ها در طول زمان است.
۲. بطور متوسط طی دو دهه گذشته، هر سال ۱۲ مورد "تکه تکه شدن"(fragmentations) تصادفی در فضا اتفاق می افتد و این روند درحال افزایش است. وقایع تکه تکه شدن، لحظاتی است که در آن زباله ها به سبب برخورد، انفجار، مشکلات الکتریکی و حتی فقط جدا شدن اجسام به سبب شرایط سخت فضا ایجاد می شود.
۳. در دهه گذشته، ۱۵ تا۳۰ درصد از اشیا یا محموله های پرتاب شده به مدارهای غیر منطبق در ناحیه مدار نزدیک زمین(به استثنای فضاپیماهای سرنشین دار) تلاش نموده اند تا با اقدامات کاهش زباله سازگار باشند. بین پنج تا ۲۰ درصد این کار را با موفقیت انجام دادند و در سال ۲۰۱۸ به سبب فعال بودن تقلیل مدار از صورت فلکی ایریدیوم این مقدار به ۳۵ درصد رسید.
۴. بین ۴۰ تا ۸۰ درصد از زباله هایی که در مدار نزدیک زمین غیرمنطبق در این دهه قرار دارند اقداماتی در جهت کاهش زباله انجام دادند. از این تعداد، ۳۰ تا ۷۰ درصد این کار را با موفقیت انجام دادند.
۵. ماهواره های زیادی در مدارهایی با ارتفاع کم قرار دارند که بطور طبیعی می سوزند. میزان ترافیک پرتاب شده به منطقه محافظت شده در مدار نزدیک زمین - تا ارتفاع دو هزار کیلومتر- بویژه به سبب ازدیاد ماهواره های کوچک و صورت فلکی، بطور قابل توجهی در حال تغییر هستند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4

1399/07/22
13:26:58
5.0 / 5
1558
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی