شیوع یك ویروس دیگر از خفاش ها برای نخستین بار در اروپا

شیوع یك ویروس دیگر از خفاش ها برای نخستین بار در اروپا به گزارش نیو وبلاگ به نظر می آید یک ویروس مشترک میان انسان و حیوانات به نام ˮایسیک-کولˮ که برآمده از خفاش ها است، برای اولین بار در طول تاریخ نیم قرنی خود به اروپا راه یافته است.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، ویروس های مشترک بین انسان و حیوانات در سال ۲۰۲۰ با گسترش ویروس کرونا در سرتاسر جهان مورد توجه ویژه قرار گرفته اند. با این وجود، در حالیکه ویروس "SARS-CoV-۲" همچنان به قربانی گرفتن در سرتاسر جهان ادامه می دهد، مشخص شده است که یک ویروس مشترک دیگر میان انسان و حیوان برای نخستین بار به اروپا گسترش یافته است.
این ویروس جدید که ویروس "ایسیک-کول"(Issyk-Kul) نام دارد، مدتی است که شناخته شده است. در حقیقت، این ویروس برای نخستین بار در سال ۱۹۷۳ در ایالات متحده آمریکا شناسایی شد. این ویروس برای انسان، بیماری زا توصیف شده است و تقریباً در ۵۰ سال تاریخ خود تابحال در اروپا شیوع پیدا نکرده بود.
انسان هایی که به این ویروس مبتلا می شوند، علائمی مانند تب، سردرد، دردهای عضلانی و یا حالت تهوع را تجربه می کنند.
در حالیکه هیچ نشانی از انتقال این ویروس از حیوانات به انسان وجود ندارد، محققان به دقت در حال بررسی چگونگی انتقال این ویروس به مناطق مختلف هستند.
بیماری مشترک انسان و حیوانات یا "زئونوز"(Zoonosis) به بیماری های عفونی گفته می شود که بین حیوانات (عموما مهره داران) و انسان قابل انتقال هستند. اغلب این واژه به صورت اختصاصی برای بیماری هایی که از دیگر گونه های حیوانات نشأت می گیرند و به انسان منتقل می شوند به کار می رود. منشا این بیماری ها امکان دارد جانوران اهلی یا وحشی، ازجمله حشره ها، پستانداران، خزندگان و پرندگان باشند. در بعضی زئونوزها، انسان عفونت را به جانوران دیگر منتقل می کند که این حالت "زئونوسیس معکوس" یا "آنتروپونوسیس" خوانده می شود.
در "زئونوسیس مستقیم"، عامل عفونی تنها احتیاج به یک میزبان برای تکمیل چرخه زندگی خود دارد و طی انتقال، گرفتار تغییر قابل ملاحظه ای نمی گردد. خیلی از سوش های آنفلوآنزا از این دسته اند. "زئونوزیس" مستقیم همینطور امکان دارد به انتقال عامل عفونی بین میزبان های گوناگون، به شکل انتقال مستقیم بیماری از یک حیوان به حیوان دیگر اطلاق شود. از طرفی، "زئونوزیس غیر مستقیم" به مفهوم انتقال از راه یک میزبان حد واسط است که در این صورت میزبان واسط امکان دارد همه نشانه های بیماری را بروز ندهد. حیوانی که بیماری را به این شکل انتقال می دهد ناقل خوانده می شود.
خیلی از اپیدمی های خطرناک ازجمله هاری، بیماری ویروس ابولا و آنفلوآنزا، زئونوزهایی هستند که از حیوانات منشا می گیرند. در یک بررسی روشن شد که از بین ۱۴۱۵ عامل بیماری زا برای انسان، ۶۱ درصد "زئونوز" هستند.
محققان در حال بررسی دقیق تر ویروس های مشترک میان انسان و حیوانات هستند. در طول این مطالعه جدید، دانشمندان بافت اندام ۱۲ خفاش مختلف را که علایم تغییر حاصل از بیماری را نشان می دادند، بررسی کردند. همه نمونه ها توالی یابی "ویروم"(virome) شدند تا آن ویروس یا بیماری را که امکان دارد سبب تغییر در بافت اصلی شده باشد، به صورت خاص نقشه برداری شود.
بعد از توالی یابی بافت، مشخص شد که نقشه حاصل، ویروس "ایسیک-کول" است.
بعد از شناسایی ویروس "ایسیک-کول" محققان این دفعه خفاش ها را به صورت خاص از نظر مبتلا شدن به این ویروس آزمایش کردند که نتیجه آزمایش ۹ مورد از آنها مثبت بود.
این مطالعه در مجله Nature انتشار یافته است.



1399/10/07
12:32:26
0.0 / 5
979
تگهای خبر: جهان , دانشمند , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی