تنها یک نیمکره قمر سیاره مشتری بخار آب دارد!

تنها یک نیمکره قمر سیاره مشتری بخار آب دارد! به گزارش نیو وبلاگ در رصدهای تلسکوپ فضایی هابل شواهدی از وجود بخار آب در قمر یخی سیاره مشتری به نام ˮاروپاˮ مشاهده شده است اما به طرز اسرارآمیزی این بخار آب تنها در یک نیمکره دیده می شود.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، قمر "اروپا" دارای اقیانوسی بزرگ در زیر سطح یخی خود است و می تواند شرایطی برای ایجاد حیات فرازمینی فراهم آورد. این یافته ها می تواند درک اخترشناسان از ساختار جوی این قمر یخی را افزایش دهد و به زمینه سازی برای انجام مأموریت های سفر به قمرهای مشتری کمک نماید. در این مأموریت ها، دانشمندان به بررسی وجود حیات در این اقمار می پردازند.
مشاهدات قبلی بخار آب در قمر "اروپا" که توسط هابل در سال ۲۰۱۳ انجام شده است، خروج توده های آب از میان یخ های این قمر را نشان می داد. این توده ها مشابه آبفشان های زمین بودند اما ارتفاع آنها بیشتر از ۶۰ مایل (۹۶ کیلومتر) بود. این آبفشان ها حباب هایی از بخار آب در جو این قمر ایجاد می کردند.
یافته های جدید مقادیر مشابهی از بخار آب را نشان می دهند که در منطقه ای بزرگ تر در قمر "اروپا" گسترش می یابند. این داده ها که توسط تلسکوپ فضایی هابل در خلال سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۵ جمع آوری شده حاکی از وجود بخار آب برای مدتی طولانی در جو نیمکره عقبی "اروپا" است. نیمکره عقبی همیشه در خلاف جهت حرکت قمر در مدار قرار می گیرد.


علت وجود عدم تقارن در دو نیمکره عقبی و جلویی مشخص نشده است.
این کشف با انجام بررسی های جدید روی تصاویر و طیف های آرشیوی هابل انجام شده است. "لورنز روث" (Lorenz Roth) از "مؤسسه سلطنتی فناوری کی تی اچ" در سوئد با استفاده از روشی که اخیرا به کشف بخار آب در قمر "گانیمد" مشتری کمک کرد موفق به انجام چنین کشفی شد.
"روث" می گوید: مشاهده بخار آب روی قمر "گانیمد" و نیمکره پشتی "اروپا" درک ما را از جو این اقمار یخی بالا می برد. با این وجود کشف آب پایدار در قمر "اروپا" بیشتر سبب شگفتی است چونکه دمای سطحی "اروپا" از "گانیمد" کمتر است.
"اروپا" نسبت به "گانیمد" نور بیشتری بازتاب می کند و دمای سطحی آن ۶۰ درجه فارنهایت از "گانیمد" کمتر است. حداکثر دمای "اروپا" منفی ۲۶۰ درجه فارنهایت است با این وجود برپایه مشاهدات جدید مشخص شده که حتی در دماهای پایین تر هم یخ به صورت مستقیم به بخار تبدیل گشته و تصعید می شود.
"روث" برای رسیدن به چنین نتایجی، داده های هابل را در سالهای ۱۹۹۹، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ مورد بررسی قرار داد. در این زمان ها قمر "اروپا" موقعیت های مختلفی نسبت به مشتری داشت.
این یافته ها راه را برای مطالعه عمیق تر قمر "اروپا" در آینده با استفاده از فضاپیمای کلیپر (Clipper) ناسا و "JUICE" آژانس فضایی اروپا باز می کند. درک نحوه ی شکل گیری و تکامل مشتری و قمرهایش به درک بهتر سیارات مشابه مشتری هم کمک می نماید.
نتایج این تحقیقات در مجله ی "Geophysical Research Letters" انتشار یافته است.




منبع:

1400/07/25
08:37:27
0.0 / 5
629
تگهای خبر: تحقیقات , تلسكوپ , دانشمند , سیاره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی