پژوهشگران آمریكایی:

خورشید 2 روی متفاوت دارد!

خورشید 2 روی متفاوت دارد! نیو وبلاگ: فیزیكدانان آمریكایی در شبیه سازی كامپیوتری خورشید دریافتند كه این ستاره طبیعت دوگانه و خاصیت های متفاوتی دارد.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه كلرادو بولدر، پژوهشگران در بررسی های جدید خود به این نتیجه رسیده اند كه شاید خورشید، خاصیت دوگانه و تفاوت های پیچیده ای در میادین مغناطیسی خود داشته باشد كه بتوان از آنها بعنوان سرنخی برای درك ساعت درونی خورشید بهره برد.
"لورن ماتیلسكی"(Loren Matilsky) و "ژوری تومر"(Juri Toomre)، فیزیكدانان "دانشگاه كلرادو بولدر"(CU Boulder)، یك شبیه سازی كامپیوتری از داخل خورشید عرضه كرده اند كه فضای داخل آنرا نشان داده است. آنها در شبیه سازی خورشید، نكته غیرمنتظره ای را كشف كردند. در این بررسی مشخص شد كه پویایی داخلی خورشید می تواند از روال معمول خود بیرون رود و حالت خودرا بطور متناوب عوض كند.
ماتیلسكی اظهار داشت: بااینكه یافته های این پژوهش هنوز ابتدایی هستند اما من باور دارم كه می توانند سرنخ های جدیدی برای فیزیكدانان فراهم آورند تا بتوانند ساعت درونی خورشید یعنی چرخه ای كه خورشید در آن، از دوره های فعالیت زیاد به فعالیت كم می رسد و تقریباً هر ۱۱ سال یك دفعه پیش می آید، درك كنند.


وی ادامه داد: ما نمی دانیم عامل شكل گیری این چرخه ۱۱ ساله چیست و چرا بعضی از این چرخه ها، سرعت بیشتری دارند. هدف نهایی ما این است كه از آنچه در مدل شبیه سازی شده سطح خورشید می بینیم، نقشه برداری نماییم تا از عهده پیش بینی چرخه ها براییم.
پژوهشگران در این پروژه، پدیده ای را مورد بررسی قرار دادند كه نام آنرا "دینام خورشید" گذاشته اند. تمركز آنها در بررسی این پدیده، بر انرژی مغناطیسی خورشید است. بگفته پژوهشگران، دینام خورشید با گردش گازهای داغ در خورشید شكل می گیرد و می تواند تأثیر زیادی داشته باشد؛ به خصوص اینكه یك دینام فعال می تواند لكه ها و شراره های خورشیدی زیادی ایجاد كند و به انتشار انرژی زیادی از سطح خورشید منجر شود.
ماتیلسكی افزود: بررسی دینام خورشید، ساده نیست برای اینكه این پدیده، درون خورشید شكل می گیرد و تكامل می یابد؛ در نتیجه از دسترس بیشتر ابزار علمی دور می ماند. ما نمی توانیم به درون خورشید سفر كنیم؛ به همین دلیل، امكان بررسی واقعی مغناطیس داخلی خورشید وجود ندارد.
خیلی از فیزیكدانان برای برطرف نمودن این مشكل و رفع این محدودیت، ابررایانه های بزرگ را به كار می برند تا آنچه درون خورشید رخ می دهد، بازسازی كنند. ماتیلسكی و تومر نیز در شبیه سازی كامپیوتری خود، فعالیت درونی خورشید را بررسی كردند.


ماتیلسكی اظهار داشت: این مدل كامپیوتری، نتایج جالبی داشت. بعد از اجرای این شبیه سازی دریافتیم كه دینام خورشید، در نواحی شمال و جنوب خط استوای خورشید شكل می گیرد. دینام خورشید بعد از یك چرخه منظم، به سمت خط استوای خورشید حركت می كند و در آنجا متوقف می شود. در هر حال، همه ماجرا این تغییرات نیست. خورشید شبیه سازی شده، تقریباً دو بار در هر ۱۰۰ سال، عملكرد متفاوتی داشت.
دینام خورشید در چنین موارد خاصی، چرخه مشابه را نداشت بلكه در یك نیمكره قرار گرفت. ماتیلسكی افزود: این چرخه اضافه دینام خورشید، تقریباً عجیب است. دینام طی چند چرخه، در یك نیمكره باقی می ماند؛ سپس به طرف نیمكره دیگر حركت می كند و نهایتاً به حالت اصلی خود بازمی گردد.


وی ادامه داد: الگوی به دست آمده در این بررسی می تواند یك مدل تصادفی باشد اما امكان واقعی بودن رفتار دینام خورشید نیز وجود دارد. ستاره شناسان در بعضی شرایط نادر دریافته اند كه لكه های خورشیدی در یك نیمكره خورشید، بیشتر از یك نیمكره دیگر هستند. این نتایج، با یافته های پژوهش ما مطابقت دارد.
ماتیلسكی و تومر قصد دارند مدل خودرا ارتقا دهند تا شاید در آینده بتوانند علت افت و خیزهای فعالیت خورشید را كشف كنند.
یافته های این پژوهش، در بیست و سومین نشست "جامعه اخترشناسی آمریكا"(AAS) ارائه خواهند شد.




منبع:

1398/03/22
15:33:59
5.0 / 5
4163
تگهای خبر: پروژه , پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی