تاثیر رژیم غذایی مدیترانیه ای در پیش گیری از آلزایمر

تاثیر رژیم غذایی مدیترانیه ای در پیش گیری از آلزایمر پژوهشگران آلمانی در مطالعه اخیرشان به بررسی این مساله که آیا دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانیه ای به پیش گیری از آلزایمر کمک می نماید یا خیر پرداختند و نتایج جالبی به دست آوردند.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، در بیماری آلزایمر، سلول های عصبی مغز می میرند. رسوبات پروتئینی خاصی در مغز افراد مبتلا به این بیماری تا حد زیادی مسئول مرگ این سلول های عصبی است. این پروتئین ها "بتا آمیلوئید" نام دارند.
علل این رسوبات هنوز معلوم نیست. علاوه بر این یک آتروفی پیش رونده سریع یعنی کاهش حجم مغز در افراد مبتلا به این بیماری مشاهده می شود. علایم آلزایمر مانند از دست دادن حافظه، سردرگمی، هیجان عصبی و رفتار چالش برانگیز از عواقب این بیماری است.
بتازگی دانشمندان مرکز بیماری های عصبی آلمان دریافتند که یک الگوی غذایی منظم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که طی آن افراد می بایست بیشتر از سبزیجات، حبوبات، میوه ها، غلات، ماهی و اسیدهای چرب اشباع نشده مانند روغن زیتون استفاده کنند، امکان دارد در مقابل رسوبات پروتئینی در مغز و آتروفی مغز محافظت کند. در این رژیم مصرف کم لبنیات، گوشت قرمز و اسیدهای چرب اشباع شده سفارش شده است.
طی این مطالعه پژوهشگران آلمانی ۵۱۲ نفر با میانگین سنی حدود هفتاد سال را مورد بررسی قرار دادند. ۱۶۹ نفر از آنها از نظر شناختی سالم بودند، در حالیکه ۳۴۳ نفر آنها به علت اختلال حافظه ذهنی، اختلال شناختی خفیف که پیش ماده زوال عقل است یا رابطه درجه یک با بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر، در معرض خطر مبتلاشدن به بیماری آلزایمر بودند.
پروفسور "مایکل واگنر"(Michael Wagner) اظهار داشت: افراد در نیمه دوم زندگی خود یک عادات غذایی ثابتی دارند. ما در این مطالعه تجزیه و تحلیل کردیم که آیا شرکت کنندگان در این مطالعه بطور منظم رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کنند یا خیر و آیا امکان دارد این رژیم بر سلامتی مغز تأثیر بگذارد یا خیر. شرکت کنندگان ابتدا پرسشنامه ای را پر کردند و در آن مشخص کردند چه مقدار از ۱۴۸ غذای مختلفی که آنها ذکر کرده بودند را در ماه های گذشته مصرف کرده اند. کسانی که مرتباً غذاهای سالم معمولی مصرف کرده و رژیم غذایی مدیترانه ای(مانند ماهی، سبزیجات و میوه) را دنبال می کردند و فقط گاهی غذاهایی مانند گوشت قرمز مصرف می کردند در مقیاس با دیگر افراد نمره بالایی کسب کردند.
دانشمندان سپس آتروفی مغز را بررسی کردند. آنها حتی مغز افراد را با استفاده از اسکن ام آر آی برای تعیین حجم مغز مورد بررسی قرار دادند. علاوه بر این، همه افراد تحت آزمایش های عصبی روانشناختی مختلفی قرار گرفتند که در آنها توانایی های شناختی مانند عملکردهای حافظه مورد بررسی قرار گرفت. تیم تحقیقاتی همین طور سطوح نشانگرهای زیستی را جهت بررسی پروتئین های آمیلوئید بتا و پروتئین تاو در مایع مغزی نخاعی ۲۲۶ نفر بررسی کردند.
پژوهشگران دریافتند افرادی که از رژیم غذایی ناسالم پیروی می کنند، نسبت به افرادی که بطور منظم از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده می نمایند، دارای سطح پاتولوژیک بالاتری از این نشانگرهای زیستی در مایع مغزی نخاعی هستند. در آزمایشات حافظه نیز شرکت کنندگانی که به رژیم غذایی مدیترانه ای پایبند نبودند نسبت به افرادی که بطور منظم ماهی و سبزیجات مصرف می کنند، عملکرد بدی داشتند.



1400/02/20
11:38:35
0.0 / 5
934
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , تحقیقات , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی