صدمه شدید مغزی موش ها بعد از ۲ ماه نوشیدن نوشابه

صدمه شدید مغزی موش ها بعد از ۲ ماه نوشیدن نوشابه به گزارش نیو وبلاگ، دانشمندان به مدت دو ماه به موش ها نوشابه قندی دادند و مشاهده نمودند که مغز موش های جوان تر گرفتار صدمه جدی شده است.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از فیوچریسم، ​​دانشمندان یک موسسه تحقیقاتی در برزیل به مدت دو ماه به موش ها نوشابه قندی دادند و بعد از آن متوجه شدند که طی این مدت، مغز آنها صدمه قابل توجهی دیده است.
محتوای قند زیاد در نوشابه ها و سایر غذاها یک خطر شناخته شده برای سلامتی است که با سال ها تحقیقات علمی، نقش آن در بیماری هایی مانند دیابت، بیماری های قلبی، مشکلات دهان و دندان و خیلی از بیماری های دیگر اثبات شده است. به همین دلیل، کارشناسان بهداشتی نسبت به نصب برچسب های اخطار دهنده روی محصولات غذایی با سطوح قند مضر اقدام نموده اند.
در حالیکه بحث در مورد این که آیا این کار باید صورت گیرد یا نه ادامه دارد، شواهد جدیدی وجود دارد که نشان داده است مصرف طولانی مدت نوشابه های گازدار می تواند قدرت شناختی مغز را مختل کند و باعث صدمه سلولی و همینطور منجر به مشکلات حافظه شود.
محققان چگونه تاثیر نوشابه های شیرین را آزمایش کردند؟
محققان برای آزمایش تاثیر مصرف طولانی مدت نوشابه های قندی، سه گروه از موش ها را آزمایش کردند که هر کدام بر مبنای سن، یعنی ۲ ماهه، ۸ ماهه و ۱۴ ماهه طبقه بندی شده بودند. هر یک از این گروه ها به دو دسته تقسیم شدند که در آن یک زیرگروه بعنوان نوشیدنی فقط آب دریافت می کرد و گروه دیگر نوشابه های شیرین و آب دریافت می کرد.
این آزمایش به مدت ۶۷ روز ادامه یافت و در روز ۶۸ام، محققان موش ها را کشتند تا بتوانند مغز آنها را از درون مطالعه کنند. البته محققان پیش از کشتن موش ها، بین روزهای ۵۷ تا ۶۷ آنها را با آزمایش های معماگونه پلکان و پیچ و خم آزمودند.
پژوهشگران چه چیزی یافتند؟
محققان در آزمایش های رفتاری دریافتند که موش های جوان دو و هشت ماهه که نوشابه می نوشیدند، در آزمایش های مختلف مبتنی بر معماهای پلکان و پیچ و خم، اختلال حافظه را نشان دادند، باآنکه موش های مسن تر اینطور نبودند.
موش ها کشته شدند تا به مغزشان دسترسی پیدا شود، جایی که محققان به دنبال نشانگرهای استرس اکسیداتیو مانند مواد واکنش دهنده اسید تیوباربیتوریک(TBARS) و "دی کلرو-دی هیدرو-فلورسین دی استات"(DCFH) بودند. علاوه بر این، سطوح "کاتالاز"(CAT) و "سوپراکسید دیسموتاز"(SOD) که آنزیم های آنتی اکسیدانی هستند هم اندازه گیری شد.
محققان در حین مطالعه لوب پیشانی مغز موش ها دریافتند که مصرف نوشابه قندی سبب کاهش فعالیت CAT در موش های هشت ماهه می شود، در حالیکه فعالیت SOD را در مغز موش های هشت ماهه و ۱۴ ماهه می کاهد. لوب پیشانی ناحیه ای از مغز است که در عملکردهایی مانند حافظه، توجه و قضاوت نقش دارد.
محققان در حین مطالعه هیپوکامپ هم دریافتند که فعالیت CAT در موش های دو و هشت ماهه افزایش پیدا کرده است، در حالیکه سطح DCFH در موش ها در تمام سنین افزایش پیدا کرده است. هیپوکامپ هم در حافظه و یادگیری نقش دارد و در انسان مسئول اختلالاتی مانند اضطراب، افسردگی و اختلال دوقطبی است.
محققان دریافتند که به صورت کلی استرس اکسیداتیو با مصرف طولانی مدت نوشابه های قندی و همینطور اختلال حافظه افزایش خواهد یافت و به نظر می آید موش های جوان تر مستعد تغییرات رفتاری در اثر مصرف آنها هستند.
با این وجود، از آنجاییکه موش ها انسان نیستند، این یافته ها را نمی توان به صورت مستقیم به انسان تعمیم داد و نتیجه گرفت که مصرف نوشابه ها اثرات مشابهی بر ما دارد. با این حال، آنها می توانند بعنوان یک اخطار در مورد تاثیر احتمالی مصرف طولانی مدت این نوشیدنی های شیرین در نظر گرفته شوند.
این یافته ها در مجله Experimental Gerontology انتشار یافته است.




منبع:

0.0 / 5
468
1401/05/30
12:41:31
تگهای مطلب: پژوهش , پژوهشگر , تحقیقات , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی

نیو وبلاگ، صدای خودرا به گوش دیگران برسانید : وبلاگ شما، هویت شما