دانشگاه آزاد کرج در راه گسترش فناوری و نوآوری

دانشگاه آزاد کرج در راه گسترش فناوری و نوآوری

به گزارش نیو وبلاگ، کرج _ رییس دانشگاه آزاد البرز اظهار داشت: دانشگاه آزاد کرج با توسعه مراکز تحقیقاتی، سراهای نوآوری و فعالیت بالاتر از ۱۰۰ شرکت در مرکز رشد، در راه گسترش فناوری و نوآوری حرکت می کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها - حمیدرضا عبدالمنافی: دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز طی سالیان اخیر کوشیده است نقش خویش را از یک مجموعه فقط آموزشی فراتر برده و با گسترش زیرساخت های پژوهشی، فناوری، نوآوری و ارتباط با صنعت، زمینه حضور عملی تر دانشجویان در حوزه های تخصصی را فراهم آورد.
در همین راستا، حسین کلانتری، رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج با حاضر شدن در دفتر نمایندگی خبرگزاری مهر در استان البرز، در رابطه با وضعیت جذب دانشجو، جایگاه دانشگاه آزاد کرج، فعالیتهای پژوهشی و فناوری، مراکز نوآوری، ارتباط دانشگاه با صنعت و برنامه های این مجموعه در عرصه های تخصصی به گفتگو نشست.

*ابتدا در رابطه با وضعیت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج توضیح دهید. آیا روند جذب دانشجو در سالیان اخیر افزایشی بوده است؟

دانشگاه آزاد اسلامی در بستر ماموریت های خود، هم در عرصه آموزش و هم در عرصه پژوهش، فناوری، نوآوری و کارآفرینی فعالیتهای گوناگونی انجام داده و در سالیان اخیر روند پیشرفت خوبی داشته است.
اگر بخواهیم این پیشرفت را با فاکتورهای مشخص بیان نماییم، در سال ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج رتبه دو کشوری را داشت و در سال قبل به رتبه سه پلاس رسید و امسال نیز رتبه پنج پلاس را کسب کرده است. این روند نشان دهنده جایگاه خوب و رو به رشد دانشگاه آزاد اسلامی کرج است.
امروز ما از نظر رتبه و جایگاه، هم تراز واحدهایی مانند علوم و تحقیقات، تهران مرکز و اصفهان هستیم و چهار واحد دانشگاهی کشور در این سطح طلایی و ممتاز قرار دارند که یکی از آنها دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است.

*وضعیت جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در استان البرز چه طور است؟

در حال حاضر حدود ۵۴ هزار دانشجو در خود واحد کرج تحصیل می کنند و با احتساب واحدهای هشتگرد، نظرآباد، فردیس و طالقان، تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در استان البرز به حدود ۶۰ هزار نفر می رسد.
این رقم در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۴ هزار دانشجو بود و امروز به حدود ۶۰ هزار نفر رسیده است؛ ازاین رو تقریبا شاهد دو برابر شدن جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در استان البرز هستیم.
این افزایش را نمی توان فقط سرریز دانشجویان تهران دانست؛ چونکه شهریه دانشگاه در تهران و کرج تقریبا مشابه است و از نظر رتبه نیز واحد کرج در سطح واحدهای شاخص تهران قرار دارد.

چه عواملی سبب شده دانشگاه آزاد کرج در جذب دانشجو موفق تر عمل کند؟

یکی از دلیلهای این موضوع، زیرساخت های علمی، آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه است. ما شبکه آزمایشگاهی قوی بوجود آورده ایم، سراهای نوآوری راه اندازی کرده ایم، مراکز تحقیقاتی توسعه یافته اند و فضاهای عرصه ای بیشتری برای فعالیت دانشجویان بوجود آورده ایم.
دانشجو در دانشگاه آزاد کرج فقط در کلاس درس حضور ندارد، بلکه می تواند در محیط های عملی و تخصصی نیز فعالیت کند و مهارت یاد بگیرد.
این مبحث در آینده شغلی دانشجویان نیز خیلی مؤثر است. کوشیده ایم دانشجو علاوه بر تحصیل، مهارت های ضروری جهت ورود به بازار کار را نیز کسب کند.
ارتباط ما با صنعت، سازمانهای دولتی و محیط های فناوری نیز توسعه پیدا کرده است و این ارتباطات باعث شده دانشجویان بتوانند در حوزه های حقیقی فعالیت تخصصی داشته باشند.

*تولید علم و تبدیل دانش به فناوری یکی از مطالبات مهم در عرصه دانشگاهی است. دانشگاه آزاد کرج دراین خصوص چه دستاوردهایی داشته است؟

در حوزه فناوری و نوآوری اقدامات گوناگونی انجام داده ایم. مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی کرج از مراکز رشد درجه یک کشور است و مجوز وزارت علوم را دارد.
بیش از ۱۰۰ شرکت در این مرکز رشد مستقر هستند و در این مجموعه فعالیت می نمایند. بخشی از این شرکتها در فضای دانشگاه مستقر هستند و برخی نیز خارج از دانشگاه فعالیت دارند، اما اساتید و نخبگان دانشگاه در رابطه با آنها قرار دارند و فعالیت هایشان را دنبال می کنند.

*با توجه به اهمیت هوش مصنوعی، این حوزه در دانشگاه آزاد کرج چه جایگاهی دارد؟

در حوزه هوش مصنوعی نیز اقدامات خوبی انجام شده است. ما مرکز تحقیقات هوش مصنوعی داریم، دانشکده هوش مصنوعی بوجود آورده ایم و سرای نوآوری هوش مصنوعی نیز درحال ایجاد است.
تلاش ما این است که فعالیتهای علمی و فناوری دانشگاه را متناسب با نیازهای روز جامعه و تحولات علمی جهان پیش ببریم و هوش مصنوعی یکی از عرصه های مهم در این راه است.

*دانشگاه آزاد کرج در عرصه کشاورزی و امنیت غذایی نیز کارهایی دارد. در رابطه با این بخش توضیح دهید.

در حوزه کشاورزی نیز اقدامات مهمی انجام شده است. ساختار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی را متناسب با شرایط روز تغییر داده ایم و دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها را دنبال می نماییم.
همچنین مرکز تحقیقات امنیت غذایی را راه اندازی کرده ایم و در جهت فعالیتهای این مرکز، مبحث نان کامل را دنبال کرده ایم. در همین زمینه دو نانوایی نان کامل بوجود آمده است.

*آیا این رویکرد عملی و مهارت محور در سایر دانشکده های دانشگاه نیز دنبال می شود؟

بله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ۱۴ دانشکده دارد و هر یک از این دانشکده ها متناسب با حوزه تخصصی خود عرصه هایی برای فعالیت دانشجویان بوجود آورده اند.
هدف این است که دانشجو در کنار آموزش نظری، فعالیت عملی و تخصصی نیز داشته باشد. در عرصه حقوق نیز با عنایت به حساسیت های این رشته، ارتباط و همکاری با دادگستری و برخی سازمان ها و مجموعه های مرتبط درحال ایجاد و توسعه است.
در مجموع کوشیده ایم آموزش را از فضای صرف کلاس خارج نماییم و دانشجو را بسمت فعالیت در حوزه حقیقی تخصص خود هدایت نماییم.

با توجه به مجموعه اقداماتی که اشاره کردید، آینده دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز را به چه صورت ارزیابی می کنید؟

به اعتقاد من دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز روند خیلی خوبی را طی می کند. در چند سال اخیر کارهای زیادی در مجموعه انجام شده و این مسیر همچنان ادامه دارد.
یکی از مزیت های دانشگاه آزاد این است که ظرفیت و انعطاف بیشتری برای حرکت در عرصه های جدید دارد و همین مساله کمک کرده است دانشگاه بتواند در عرصه آموزش، پژوهش، فناوری، نوآوری و ارتباط با صنعت سریع تر حرکت نماید.
امیدواریم با حمایت و همراهی مسئولان استان، بتوانیم جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی کرج را هر سال ارتقا دهیم و ظرفیتهای علمی و فناوری این مجموعه را بیشتر از گذشته در خدمت توسعه استان البرز قرار دهیم.
دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز حال با حدود ۶۰ هزار دانشجو و گسترش زیرساخت های پژوهشی، فناوری و نوآوری، در راه تبدیل شدن به یکی از کانون های اثرگذار علمی استان قرار گرفته است؛ مسیری که به قول مسئولان دانشگاه، مقرر است آموزش دانشگاهی را بیشتر از گذشته با مهارت، فناوری، صنعت و نیازهای حقیقی جامعه پیوند دهد و ظرفیت علمی دانشجویان را به موقعیت های عملی و اشتغال آفرین تبدیل کند.

به طور خلاصه، دانشگاه آزاد اسلامی در بستر ماموریت های خود، هم در حوزه آموزش و هم در حوزه پژوهش، فناوری، نوآوری و کارآفرینی فعالیت های گوناگونی انجام داده و در سالیان اخیر روند پیشرفت خوبی داشته است. اگر بخواهیم این پیشرفت را با عامل های مشخص بیان نماییم، در سال ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج رتبه دو کشوری را داشت و در سال قبل به رتبه سه پلاس رسید و سال جاری هم رتبه پنج پلاس را کسب کرده است. هم اکنون حدود ۵۴ هزار دانشجو در خود واحد کرج تحصیل می کنند و با احتساب واحدهای هشتگرد، نظرآباد، فردیس و طالقان، تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در استان البرز به حدود ۶۰ هزار نفر می رسد. این رقم در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۴ هزار دانشجو بود و امروز به حدود ۶۰ هزار نفر رسیده است؛ به این جهت تقریباً شاهد دو برابر شدن جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در استان البرز هستیم. این افزایش را نمی توان فقط سرریز دانشجویان تهران دانست؛ چراکه شهریه دانشگاه در تهران و کرج تقریباً مشابه است و از نظر رتبه هم واحد کرج در سطح واحدهای شاخص تهران قرار دارد. ما مرکز تحقیقات هوش مصنوعی داریم، دانشکده هوش مصنوعی بوجود آورده ایم و سرای نوآوری هوش مصنوعی هم در حال ایجاد است. تلاش ما این است که فعالیت های علمی و فناوری دانشگاه را متناسب با نیازهای روز جامعه و تحولات علمی جهان پیش ببریم و هوش مصنوعی یکی از عرصه های مهم در این راه است.
0.0 / 5
4
1405/06/14
17:53:30
تگهای مطلب: آموزش , پژوهش , تحقیقات , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی

نیو وبلاگ، صدای خودرا به گوش دیگران برسانید : وبلاگ شما، هویت شما