كاهش ۴۹ درصدی مرگ و میر بر اثر بیماری مزمن كبدی با مصرف قهوه

كاهش ۴۹ درصدی مرگ و میر بر اثر بیماری مزمن كبدی با مصرف قهوه به گزارش نیو وبلاگ برپایه مطالعه ای که در مجله ی ˮBMC Public Healthˮ انتشار یافته است نوشیدن قهوه کافئین دار یا بدون کافئین(آسیاب شده یا قهوه فوری) می تواند خطر مبتلا شدن به بیماری های مزمن کبدی را کم کند.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از یورک آلرت، محققان دانشگاه ساوتهمپتون(Southampton) و ادینبرو (Edinburgh) در انگلیس دریافتند که نوشیدن همه ی انواع قهوه می تواند از مبتلا شدن به بیماریهای مزمن کبدی و فوت در اثر این بیماریها پیشگیری کند. این در صورت مصرف حداکثر سه تا چهار لیوان قهوه در روز است.
نویسندگان این مقاله به بررسی داده های زیستی متعلق به ۴۹۵ هزار و ۵۸۵ نفر از افرادی که قهوه مصرف می کردند پرداختند. این افراد طی ۱۰.۷ سال تحت نظر بودند تا مشخص شود چه افرادی مبتلا به بیماری مزمن کبدی و بیماریهای در رابطه با آن می شوند.
از میان شرکت کنندگان در این تحقیقات ۷۸ درصد افراد یعنی ۳۸۴ هزار و ۸۱۸ نفر قهوه ی دمی، فوری، با کافئین و بی کافئین مصرف می کردند و ۲۲ درصد شرکت کنندگان یعنی ۱۰۹ هزار و ۷۶۷ نفر هیچ نوع قهوه ای مصرف نمی کردند.
در طول دوره ی تحقیقات ۳۶۰۰ نفر به بیماری مزمن کبدی مبتلا شدند که ۳۰۱ نفر از آنها جان خویش را از دست دادند. علاوه بر آن ۵۴۳۹ نفر به بیماری کبد چرب و بیماری مزمن کبدی مبتلا شدند و ۱۸۴ نفر هم به شکلی سرطان کبد گرفتار شدند.
افرادی که قهوه می نوشیدند در مقایسه با گروه دیگر ۲۱ درصد خطر مبتلا شدن به بیماری مزمن کبدی کمتری نشان دادند، ۲۰ خطر مبتلا شدن به کبد چرب آنها کمتر بود و ۴۹ درصد کاهش خطر مرگ و میر در اثر بیماری مزمن کبدی داشتند.
گروهی که قهوه آسیاب شده مصرف می کردند بیشترین فایده را بردند چونکه قهوه ی آسیاب شده حاوی موادی به نام کهوهول(Kahweol) و کفستول (cafestol) است که مشخص شده برای رفع بیماریهای مزمن کبدی در حیوانات مفیدست.
قهوه فوری که مقادیر کمتری از این مواد را در خود دارد هم سبب کاهش خطر مبتلا شدن به بیماریهای مزمن کبدی شد.
دکتر الیور کندی(Oliver Kennedy) نویسنده ی اصلی این مقاله می گوید: قهوه به شکل گسترده در دسترس عموم است و باتوجه به تحقیقات ما می تواند چاره بالقوه ای برای پیش گیری از مبتلا شدن به بیماریهای مزمن کبدی باشد. این مساله برای کشورهایی با درآمد پایین و دسترسی کم به مراکز بهداشتی پرارزش خواهد بود.
محققان خاطرنشان کردند، در این تحقیقات تغییر در مصرف و نوع قهوه بررسی نشده است و همینطور از آنجائیکه شرکت کنندگان غالبا سفیدپوست و از طبقه اجتماعی بالایی بودند نمی توان این یافته ها را به تمام جوامع و کشورها تعمیم داد.
محققان می گویند، در تحقیقات آینده باید میزان دقیق مصرف قهوه تحت نظر قرار گیرد و این بررسی ها بر روی گروه های متنوع تری از شرکت کنندگان صورت گیرد.



1400/04/01
21:07:06
0.0 / 5
308
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی