در گفت وگو با نیو وبلاگ مطرح شد؛

قیام 15 خرداد برپایه مشارکت اجتماعی بر پایه دین رقم خورد

قیام 15 خرداد برپایه مشارکت اجتماعی بر پایه دین رقم خورد به گزارش نیو وبلاگ مدرس دانشگاه و پژوهشگر اجتماعی و مذهبی با اشاره به اینکه قیام ۱۵ خرداد در سال ۱۳۴۲ در ایران تحت تأثیر مردم سالاری دینی اتفاق افتاد، اظهار داشت: مشارکت اجتماعی بر پایه دین این رخداد تاریخی را رقم زد.


حجت الاسلام والمسلمین امیر عبدی مقدم روز یکشنبه همزمان با سالروز قیام ۱۵ خرداد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا عنوان کرد: حکومت جامعه ایران بر پایه مردم سالاری دینی است. در این شکل از حکومت، مردم بر پایه دین دور هم جمع می شوند و اتفاقات و رویدادهای مهم اجتماعی و فرهنگی را رقم می زنند.
وی خاطرنشان کرد: قیام ۱۵ خرداد و رویدادهای تابعه هم در جامعه ایران تحت تأثیر مردم سالاری دینی صورت گرفت. در این حادثه، علما و روحانیت مردم را بر پایه موازین دینی دعوت به حضور کرده و سبب رخداد این واقعه تاریخی بزرگ شدند.
عبدی مقدم با تکیه بر اهمیت حضور مردم در رویدادهای اجتماعی اضافه کرد: در هر یک از این وقایع، حضور مردمی حائز اهمیت می باشد. امروز هم در فضای جامعه؛ در هر عرصه ای که مردم حضور می یابند، اتفاقات و نتایج ارزشمندی رقم می خورد.
وی خاطرنشان کرد: نگرش نظام جمهوری اسلامی ایران برای ساخت یک جامعه هم بر پایه حضور پررنگ مردم است و با حضور مردم و توانمندسازی نیروهای انسانی، ساختار اجتماعی جامعه به رشد و تکامل می رسد.
عبدی مقدم افزود: این امر نویدبخش جامعه متمدن موردنظر و تاکید مقام معظم رهبری است. بنابر فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی، تمدن نوین بر اساس مردم و آرمان های دینی است تا بتوان به این سمت حرکت کرد.
این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به گردهمایی «سلام فرمانده» یادآور شد: مشارکت اجتماعی در همه عرصه ها می تواند اثرگذار باشد. شاید کشور به توان و انرژی جمعیت دهه نودی ها باور و اعتقاد نداشت و تصور نمی کرد که این گروه این گونه بتوانند سبب ایجاد "حال خوش" در فضای اجتماعی کشور شود؛ اما شهروندان در همه اماکن و اجتماعاتی که این گردهمایی برگزار شد، تحت تأثیر قرار گرفته و شادی و نشاط اجتماعی تقویت شد.
شاید کشور به توان و انرژی جمعیت دهه ۹۰ باور نداشت و تصور نمی کرد که این گروه این گونه بتوانند سبب ایجاد "حال خوش" در فضای اجتماعی کشور شود
به گفته وی، بعضی از رخدادهای مثبت و نویدبخش باوجود تصورات غلط برخی از گروه ها در خصوص خستگی مردم و جامعه ناشی از این مشارکت اجتماعی است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: شراکت اجتماعی و ایجاد تجمعات بر محور دین در همه عرصه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و جنگ نرم خروجی محور بوده و وقایعی مشابه نهضت ۱۵ خرداد را رقم خواهد زد.
نیاز امروز در عرصه اقتصاد «مشارکت اجتماعی» است
عبدی مقدم افزود: نیاز امروز جامعه ایران در عرصه اقتصاد هم مشارکت اجتماعی است. مردم باید بتوانند با مشارکت و همدلی اجتماعی، ایجاد و راه اندازی بعضی از اجتماعات، مشکلات اقتصادی را برطرف کرده و از این مانع عبور کنند. حالا هم بعضی از اماکن مذهبی و مساجد با ایجاد تعاونی ها و تعیین مسیر حرکت، خروجی داشته و به موفقیت و رضایت مندی رسیده اند.
به گزارش نیو وبلاگ به نقل از خبرگزاری ایرنا، قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بعنوان نقطه عطفی در انقلاب ۱۳۵۷ به دنبال بازداشت امام خمینی (ره) ضد دولت اسدالله علم، در زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی صورت گرفت.

1352



منبع:

1401/03/15
12:53:42
0.0 / 5
386
تگهای خبر: اقتصاد , پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی