چین کنترل یک ماهواره را ۲۴ ساعت به دست هوش مصنوعی داد

چین کنترل یک ماهواره را ۲۴ ساعت به دست هوش مصنوعی داد نیو وبلاگ: نیو وبلاگ: بگفته رسانه های دولتی چین، گروهی از پژوهشگران دانشگاه ووهان به هوش مصنوعی اجازه دادند تا کنترل یک ماهواره را به مدت 24 ساعت در دست بگیرد تا ببینند چه کاری انجام می دهد.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از ساوث چاینا مورنینگ پست(SCMP)، پژوهشگران چینی اعلام نموده اند که به هوش مصنوعی اجازه داده اند کنترل ماهواره ای را در مدار نزدیک زمین به دست بگیرد.
این کار برای آزمایش نحوه رفتار هوش مصنوعی در حین کار با یک شیء در فضا انجام شده است.
طبق گزارش ها، این آزمایش تحت عنوان «آزمایش برجسته»(landmark experiment) به یک هوش مصنوعی مستقر روی زمین اجازه داد یک ماهواره کوچک رصد زمین موسوم به «Qimingxing ۱» را به مدت ۲۴ ساعت بدون هیچ نوع دخالت انسانی کنترل کند.
ظاهراً هوش مصنوعی طی این آزمایش، چند مکان را روی زمین انتخاب نمود و به ماهواره Qimingxing ۱ فرمان داد تا نگاه دقیق تری به آنها داشته باشد.
هیچ اطلاعاتی در مورد این که به چه دلیل هوش مصنوعی این محل ها را انتخاب نموده، ارائه نشده است. یکی از مناطقی که بنابر گزارش ها هدف قرار گرفت، منطقه پاتنا(Patna) بود، شهری قدیمی در شمال شرقی هند در نزدیکی رودخانه گنگ و محل استقرار «هنگ بیهار»، شاخه ای از ارتش هند که در سال ۲۰۲۰ با ارتش چین در امتداد قسمتی از یک مرز مورد مناقشه درگیری وحشتناکی به راه انداخت.
هوش مصنوعی همین طور اوزاکا(Osaka)، یکی از شلوغ ترین بنادر ژاپن را که گاه به گاه کشتی های نیروی دریایی ایالات متحده در اقیانوس آرام را در خود جای می دهد، در اولویت قرار داد.
قبل از این، اغلب ماهواره ها برای کارکردن به دستورات یا وظایف خاصی نیاز داشتند. رویدادهای غیرمنتظره مانند جنگ یا زلزله، ممکنست موجب تعیین تکلیف برای آنها شوند یا ممکنست یک ماهواره برنامه ریزی شود تا مشاهدات مستمری از اهداف خاص انجام دهد.
این گروه پژوهشی ادعا می کند در صورتیکه فناوری هوش مصنوعی بطور فزاینده ای در ماموریت های فضایی مانند تشخیص تصویر، ترسیم مسیرهای پرواز و جلوگیری از برخورد مورد استفاده قرار می گیرد، تا حالا کنترل هیچ ماهواره ای به آن داده نشده بود.
بگفته رسانه SCMP، چین بیش از ۲۶۰ ماهواره سنجش از دور در مدار زمین دارد، اما آنها اغلب در فضا «بیکار» هستند و داده های کم ارزشی را بدون هدف خاصی جمع آوری می کنند. این ماهواره ها عمر کوتاهی و قیمت بالایی دارند و بگفته پژوهشگران، استفاده حداکثری از آنها با کاربردهای جدید مداری بسیار اهمیت دارد.
این گروه پیشنهاد کرد که اگر این ماهواره ها اشیاء یا کارهای غیرعادی را تشخیص دهند، یک ماهواره که کنترل آن به دست هوش مصنوعی است، می تواند به کاربران خاصی مانند ارتش، اداره امنیت ملی و سایر نهادهای مربوطه هشدار دهد.
با این وجود، به جهت اینکه هوش مصنوعی مؤثر باشد، باید آگاهی کاملی از جهان داشته باشد. در نتیجه، نه فقط باید یاد بگیرد که چگونه اشیای ساخته دست بشر و طبیعی را بشناسد، بلکه باید یاد بگیرد که چگونه ارتباطات پیچیده و دائماً درحال تغییر بین آنها و خیلی از جوامع انسانی را درک کند.
پژوهشگران می گویند: پروسه تصمیم گیری هوش مصنوعی بسیار پیچیده است و باید شاخصهای زیادی مانند شرایط و موقعیت لحظه ای ابرها، زاویه دوربین، اندازه هدف و محدودیت های تحرک ماهواره را هنگام برنامه ریزی یک روز کاری در نظر بگیرد.
نتایج این آزمایشِ ۲۴ ساعته در مجله Geomatics and Information Science متعلق به دانشگاه ووهان انتشار یافته است.



0.0 / 5
386
1402/01/30
21:31:29
تگهای مطلب: اطلاعات , پژوهش , پژوهشگر , جهان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی

نیو وبلاگ، صدای خودرا به گوش دیگران برسانید : وبلاگ شما، هویت شما