طراحی بسته ملی برای رشد روانی خردسالان بعد از حمله رژیم صهیونیستی
نیو وبلاگ: تدوین یک بسته تخصصی با هدف بازیابی و رشد روانی خردسالان و نوجوانان در دیدار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با مدیرعامل کانون پرورش فکری خردسالان در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش نیو وبلاگ به نقل از مهر، در دیدار زهرا بهروزآذر، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، با مدیرعامل کانون پرورش فکری خردسالان و نوجوانان، شرح اقدامات کانون پرورش فکری خردسالان و نوجوانان در روزهای جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی یاد شده قرار گرفت. اقداماتی همچون در دسترس قرار دادن ۷۰۰ عنوان کتاب بصورت رایگان در سکوها، عرضه ۱۱۰ عنوان فیلم و پویانمایی تولیدات کانون، اجرای ۵۰ تئاتر و نمایش فیلم باغ کیانوش در صدا و سیما همچون برنامه های این ایام بود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، ضمن تقدیر از کارهای این نهاد در دوران جنگ ۱۲ روزه، ضمن اشاره به اهمیت توجه به روان خردسالان و نوجوانان در بحران های ملی، بر تدوین و اجرای بسته ای ویژه برای حمایت روانی از خردسالان به عنوان اقدامی فوری، علمی و آینده محور با تاکید بر درمان های گروهی، بازی درمانی، هنردرمانی، روایت درمانی و کارهای مشارکتی به عنوان بسته بازیابی و رشد خردسالان و نوجوان اصرار کرد که خردسالان را یاری می دهد نه فقط از لطمه ها عبور کنند، بلکه از دل تجربه های تلخ، به قدرت روانی و اجتماعی جدیدی دست یابند.
به گفته بهروزآذر، کودکانی که در معرض صدای انفجار، تصاویر خشن و تجربه ناامنی قرار گرفته اند، نیازمند حمایت روانی فوری اند. این حمایت نه فقط برای محافظت روان آنها، بلکه برای بازسازی حس امنیت، همدلی و انسجام اجتماعی ضرورت دارد.
در همین راستا، مراکز ثابت و سیار کانون پرورش فکری در سراسر کشور به عنوان پایگاه اجرای این برنامه انتخاب شده اند. این مراکز به محیط هایی تعاملی برای گفت و گو، درمان، و رشد تبدیل خواهند شد، تا خردسالان - چه آنان که مستقیماً لطمه دیده اند و چه آنها که از تبعات غیرمستقیم رنج می برند (مانند مهاجرت موقت یا اضطراب ناشی از بحران) - امکان ترمیم و توان یابی داشته باشند.
در ادامه این جلسه، معاون رییس جمهور ضمن اشاره به تحولات اجتماعی و ساختار خانواده در دهه های اخیر، از کاهش فرصت های تعامل میان نسلی، فشارهای روانی خانواده ها و خلأ آموزش والدگری در کشور انتقاد نمود و اظهار داشت: حال که یکی از اولویت های جدی سیاستگذاری در عرصه خانواده، فرزندآوری است؛ باید پیش نیازهای تربیتی و روانی آن نیز تامین شود. امروز بالاتر از هر زمان، نیازمند باز تعریف ماموریت نهادهایی مانند کانون پرورش فکری هستیم تا خانواده ها را در راه تربیت فرزند یاری کنند.
در همین چارچوب، گسترش مخاطب کانون از کودک و نوجوان به والدین یکی از راهبردهای کلان دولت چهاردهم معرفی گردید. برنامه هایی مانند راه اندازی باشگاه های والدین برمبنای گروه سنی فرزندان، آموزش های مهارت محور، جلسات گفت و گوی گروهی و حمایت روانی از والدین در دستورکار قرار گرفته است. این گام، پاسخی ساختاری به نیازهای تربیتی جامعه امروز و تلاشی برای بازسازی پیوندهای درون خانوادگی و تقویت نقش عاملیت خانواده در تربیت نسل آینده بحساب می آید.
در پایان این دیدار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر لزوم تشکیل میز مشترک همکاری با کانون پرورش فکری، بر ظرفیتهای زیرساختی کانون به عنوان به یکی از محورهای عملیاتی دولت در سیاستگذاری خانواده محور اصرار کرد و عنوان کرد: از دل این مراکز فرهنگی می توان کانون های زنده ای از رشد، گفت و گو، و سفر والدگری دست پیداکرد.
منبع: نیو وبلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب