تشخیص استعداد مبتلا شدن به بیماری روانی با آزمایش پوست!
به گزارش نیو وبلاگ تحقیق جدید محققان دانشگاه نیوكاسل نشان داده است كه با آزمایش روی پوست فرد می توان آمادگی و احتمال ابتلای وی به بیماری های روانی را تخمین زد.
به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، اختلالات استرس، افسردگی و اضطراب می توانند یك وضعیت روحی كاملاً جدی و وخیم باشند، اما اغلب تشخیص اینكه كدام افراد مستعد ابتلاء به این اختلالات هستند، دشوار است. تحقیقات جدید نشان داده است كه بدین منظور می توان به پوست فرد نگاه كرد.
بدن ما هنگام شنیدن صدای ناگهانی شلیك گلوله یا صداهای بلند دیگر با عرق كردن، افزایش ضربان قلب و اختلال تنفس واكنش نشان داده است. این واكنش بعنوان "وحشت شنودی" شناخته می شود و می تواند توسط دستگاه هایی مانند سنسورهای پوست كه فعالیت غدد عرق را در نوك انگشتان اندازه گیری می كند، شناسایی شود.
اگر آن صدا چندین بار بطور متوالی تكرار شود، بدن به آن عادت می كند و این واكنش كم می شود. سرعت كاهش این واكنش نشان دهنده سطح انعطاف پذیری روان شناختی فرد است. فرد هر چه سریع تر به این نوع سر و صدای استرس زا عادت كند، انعطاف پذیری بالاتری دارد.
قبل از این مطالعات نشان داده اند كه سطح پایین انعطاف پذیری با اختلال استرسی بعد از صدمه روانی(PTSD) و افسردگی و اضطراب مرتبط می باشد. اخیراً دانشمندان دانشگاه نیوكاسل استرالیا و "مؤسسه تحقیقات پزشكی هانتر" تصمیم گرفتند كه ببینند آیا این سطوح می توانند بعنوان پیش بینی كننده چنین اختلالی عمل كنند یا نه.
این مطالعه توسط پروفسور "یوجین نالیوایكو" رهبری شد و محققان با پرسش از ۳۰ داوطلب جوان سالم در مورد سلامت روانی خود شروع كردند و سپس آنها را مورد آزمون های وحشت شنودی و آزمایش پوست قرار دادند.
آنچه آنها متوجه شدند این بود كه در مواردی كه واكنش های شركت كنندگان نشان دهنده احتمال ابتلاء به PTSD یا افسردگی بود، آزمایش پوستشان هم نشان داد كه سطح انعطاف پذیری آنها پایین است.
هم اكنون امید است كه چنین آزمایش هایی بتواند به شناسایی افراد در معرض خطر كمك نماید.
"نالیوایكو" می گوید: این نتایج بطور خاص برای سازمان هایی مانند وزارت دفاع و به منظور شناسایی افرادی كه امكان دارد نیاز به حمایت روانی بیشتر و یا آموزش انعطاف پذیری داشته باشند، قابل استفاده می باشد.
وی ادامه داد: در نهایت ما از چیزی شبیه به این تست در مدارس و دیگر محیط های آموزشی برای شناسایی نوجوانانی كه امكان دارد به شدت تحت فشار روانی قرار داشته باشند، استفاده می نماییم تا احتمال ابتلای آنان به افسردگی را پیش بینی نماییم. بدین سبب ما می توانیم بهترین اقدامات پیشگیرانه را در اوایل ابتلاء به بیماری اتخاذ نماییم.
این تحقیق در مجله PLOS ONE انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب