عملكرد متفاوت مغز بازیگران طی ایفای نقش

عملكرد متفاوت مغز بازیگران طی ایفای نقش نیو وبلاگ: شاید برای خیلی از افراد این مورد كه چگونه بعضی بازیگران تا حد زیادی در دنیای نقش خود وارد می شوند، عجیب باشد؛ اما حالا این مسئله حل شده است.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، این سوال برای پژوهشگران هم سال ها مطرح بوده است، بنابراین آنها برای پی بردن به آن اخیراً مطالعه ای را انجام داده اند.
پژوهشگران دانشگاه مك مستر (McMaster University) كانادا در مطالعه اخیر خود دریافته اند فعالیت مغز بازیگران بسته به نقشی كه در حال ایفای آن هستند، متفاوت می باشد.
دكتر "استیون براون" (Steven Brown) نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه مك مستر اظهار داشت: به نظر می آید زمانی كه بازیگران در حال ایفای نقش هستند، خویش را سركوب می كنند، تقریباً مثل اینكه شخصیت فیلمنامه، بازیگر را تحت كنترل خود قرار می دهد.
"براون" و همكارانش طی این مطالعه ۱۵ بازیگر تئاتر را كه در حال تمرین برای بازی نمایش "رومئو و ژولیت" نوشته "ویلیام شكسپیر" بودند، مورد بررسی و آزمایش قرار دادند. طی این آزمایش آنها ابتدا چند سوال از بازیگران درمورد نقشی كه مقرر است بازی كنند، پرسیدند؛ سپس در گام بعدی، پژوهشگران سوالات مختلفی از هر بازیگر پرسیدند و مغز آنها را طی مراحل مختلف در آزمایشگاه اسكن كردند.
هنگامی كه بازیگران درون اسكنر ام. آر. آی قرار داشتند، از آنها خواسته شد تا به پاسخ چند سوال كه درباره نمایش مذكور است و بر روی صفحه نمایش ظاهر می شد، فكر كنند. ازهر یك از بازیگران سوالات مختلفی پرسیده شد، اما از آنها خواسته شد كه در هر سوال علاوه بر نظر شخصی خود در ۳ جایگاه دیگر هم قرار گیرند و پاسخ دهند. نخستین پاسخ نظر شخصی خودشان، در دومین پاسخ آنها باید خویش را به جای نزدیك ترین دوست خود قرار می دادند و می گفتند واكنش او نسبت به این سوال چه خواهد بود، در گام سوم آنها باید در نقش همان عشاق قرار می گرفتند.
آخرین كاری كه آنها باید انجام می دادند، این بود كه نظر شخصی خویش را با لهجه انگلیسی بیان كنند (از آن جایی كه تمام شركت كنندگان این آزمایش اهل كانادا بودند، لهجه كانادایی داشتند).
بعد از اتمام آزمایش، پژوهشگران دریافتند فعالیت مغز بسته به موقعیتی كه شخص در آن قرار می گیرد، تغییر می كند.
پژوهشگران دریافتند: هنگامی كه بازیگران ابتدا نظر شخصی خویش را بیان می كنند و سپس در جایگاه دوست صمیمی خود قرار گرفته و به جای او فكر می كنند، یك افت در اسكن فعالیت بخش قشر پیش پیشانی مغز ایجاد می شود.
اما نكته جالب مطالعه این بود كه پژوهشگران گفتند هنگامی كه افراد خویش را به جای رومئو و ژولیت قرار می دادند، ما شاهد افزایش فعالیت بخش "پیش گوه" مغز آنها بودیم. این بخش از مغز با آگاهی و جنبه های توجه مرتبط می باشد.
پیش گوِه یا پركونئوس (Precuneus) بخشی از لوب آهیانه ای بالایی در مغز است. پیش گوه در درز طولی میانی بین دو نیم كره مغزی پنهان شده است. پیش گوه را گاه بعنوان ناحیه داخلی قشر آهیانه ای بالایی توصیف می كنند. پیش گوه مسئول حافظه چندبخشی، پردازش دیداری-فضایی و خودآگاهی است.
ازاین رو پژوهشگران نتیجه گرفتند مغز افراد بسته به موقعیت هایی كه در آن قرار می گیرند، فعالیت متفاوتی دارد.
یافته های این مطالعه در مجله " Royal Society Open Science " منتشر گردید.



1397/12/25
12:26:45
5.0 / 5
4097
تگهای خبر: بازی , پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی