۳۰۰ ویروس با ترفندهای عجیب و غریب كشف شد

۳۰۰ ویروس با ترفندهای عجیب و غریب كشف شد نیو وبلاگ: دانشمندان 300 ویروس عظیم را كشف كرده اند كه باكتری ها را می خورند و دی. ان. ای آنها به طرز باورنكردنی بزرگ است.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان هر روزه ویروس های عجیب و غریب و جدیدی را در سراسر جهان پیدا می كنند. حالا تعدادی از محققان از كشف باكتریوفاژهای نسبتاً گسترده كه ویروس های آلوده كننده باكتری هستند، آگاهی داده اند.
این میكروارگانیسم ها نه تنها ویروس هایی با اندازه طبیعی هستند، بلكه توانایی انجام ترفندهای پیچیده ای را دارند كه در طب مدرن نیز می بینیم.
اخیرا دانشمندان با یك كاتالوگ گسترده از ویروس ها آشنا شده اند كه بنظر می رسد به شكل غیرعادی حتی از بعضی از اشكال باكتری ها بزرگ تر هستند و ابعاد بزرگ آنها در ژنتیك شان نیز دیده می شود.
بعنوان مثال ویروس آنفلوانزا A دارای هشت ژن است كه تا ۱۳ جفت باز DNA دارد. اما با این كشف جدید، دانشمندان حالا ژن هایی را برای ویروس هایی با صدها ژن و بیشتر از یك میلیون جفت باز پیدا كرده اند.
به عبارت دیگر این ویروس ها زیر ضعیف ترین میكروسكوپ ها نیز قابل مشاهده هستند.
جفت باز(Base Pair) در زیست شناسی مولكولی و ژنتیك، به دو نوكلئوتید با تركیبات مكمل مخالف روی رشته های آران ای(RNA) و دی ان ای(DNA) كه با پیوند هیدروژنی به هم متصل شده اند، اطلاق می شود. اندازه یك ژن یا تمام ژنوم یك موجود زنده، اغلب با جفت بازها اندازه گیری می شود. برای اینكه دی. ان. ای معمولاً دورشته ای است. بدین سبب تعداد كل جفت بازها به استثناء ساختارهای تك رشته ای های كدنشده تلومرها برابر تعداد نوكلئوتیدهای یك رشته است. طول ژنوم هاپلوئید انسان ها(با ۲۳ كروموزوم) حدوداً سه میلیارد جفت باز شامل ۲۰ تا ۲۵ هزار ژن خاص تخمین زده شده است. كیلوبیس(kb) یك واحد اندازه گیری در زیست شناسی مولكولی است كه برابر با ۱۰۰۰ جفت باز دی ان ای یا آران ای است.
پژوهشگران می گویند این ریزاندامگان(میكروارگانیسم های) بزرگ كشف شده كه بعنوان "ویروس های غول پیكر" شناخته می شوند، عمدتاً در جانوران تك سلولی و اغلب در مكان هایی كه انسان ها به آنجا نمی روند، یافت می شوند. اما حالا پژوهشگران دریافته اند كه ویروس های مشابه زیادی در مكان هایی خارج از آن محیط ها وجود دارند.
در سال ۲۰۱۹ یك گروه تحقیقاتی ویروس های غول پیكر را كه در روده مردم در بنگلادش زندگی می كردند، یافتند و الان در یك مطالعه جدید كه در مجله Nature انتشار یافته است، همان گروه شواهدی از ویروس های حتی بزرگتر در سراسر جهان را منتشر نموده است.
دانشمندان با تجزیه و تحلیل DNA جمع آوری شده در نمونه های به دست آمده از دنیای طبیعی، ویروس های عجیب و غریب جدید را مطالعه و كشف كردند. آنها این دفعه نمونه هایی از مدفوع انسان و حیوانات، موجودات دریایی، گِل های لیز ته نشین شده، چشمه های آب گرم و جاهای دیگر را گرفتند و یك مخلوط از آن درست كردند و آنها را بررسی كردند.
دانشمندان سپس میكروب هایی را انتخاب كردند كه فاژهای مورد نظرشان نبود. سرانجام آنها ژنوم های باقی مانده در این مخلوط را بازسازی كردند.
"جیل بانفیلد" استاد مطالعات زمین و سیارات از دانشگاه كالیفرنیا بركلی اظهار داشت: ژنوم هایی كه ما یافتیم بزرگ هستند، بسیار بزرگتر از فاژهای معمولی.
وی و همكارانش گفتند كه بیشتر از ۳۰۰ نوع فاژ مختلف را شناسایی كرده اند كه دی ان ای همگی آنها بیشتر از ۲۰۰ هزار جفت باز دارند. بزرگترین آنها بیشتر از ۷۳۵ هزار جفت باز دارد كه بیشتر از ۱۰ برابر میانگین است.
بنظر می رسد این فاژهای عظیم، ژن هایی دارند كه بطور معمول در موجودات زنده و سلول ها یافت می شوند و ژن هایی هستند كه باید به آنها امكان انجام ترفندهای اعجاب انگیز را بدهد.
خیلی از فاژهای عظیم ژن هایی دارند كه برای سیستمی كه باكتری ها برای مبارزه با ویروس ها از آن استفاده می نمایند، مهمست و جهانیان آنرا با نام "كریسپر"(CRISPR) می شناسند. بطور كلی مردم كریسپر را بعنوان یك فناوری ویرایش ژن جدید و جالب می شناسند، اما در واقع این روش از سیستم های ایمنی باستانی باكتری ها و یك تك سلولی دیگر به نام "آركی باكتری" آمده است كه از آن برای برش دی ان ای ویروس های مهاجم با هدف نابودی آنها استفاده می شود.
آركی باكتری یا باستانیان یا آركیا(Archaea) كه باكتری های باستانی هم نامیده شده اند، فرمان رویی از موجودات ریز تك یاخته ای هستند. به هر یك از اعضای گروه باستانیان یك باستانه(archaeon) گفته می شود. در سال های اخیر طبقه بندی های جدیدی برای این جانداران پیشنهاد شده است و همیشه در حال تغییر بوده است.
باستانیان نیز همانند باكتری ها، پروكاریوت(پیش هسته ای یا بدون هسته) هستند و در درون یاخته های خود هسته سلولی یا اندامك دیگری ندارند. در گذشته، این گروه بعنوان یك گروه غیرعادی از باكتری ها قلمداد می شد و از آنها بعنوان آركی باكتری ها (باستان باكتری ها) یاد می شد ولی از آن جا كه تاریخ تكامل باستانیان و زیست شیمی آنها بسیار متفاوت از دیگر اشكال زیستی است، امروزه در سامانه سه فرمان رویی از آنها بعنوان یك فرمان رو جدا یاد می شود. در این سامانه كه توسط "كارل ووز" ترتیب داده شده، سه گروه اصلی دودمان تكاملی عبارتند از باستانیان، یوكاریوت ها و باكتری ها.
گونه هایی از باستانیان در اعماق اقیانوس ها و مغاك های ظلمانی كشف شده اند و می توانند در جایی كه حتی ذره ای از نور خورشید به آن نفوذ نمی كند، زنده بمانند. پژوهشگران احتمال می دهند كه شاید علت دوام آنها در چنین مكان هایی روش های ویژه مصرف نفت برای ادامه زندگی باشد. آركی باكتری ها معمولاً در شرایط سختی مانند دمای بالا، یا غلظت زیاد نمك زندگی می كنند. این شاخه كمتر از ۱۰۰ گونه را تشكیل می دهد كه شامل گروه های هوازی و بی هوازی هستند كه با محیط های افراطی سازگار شده اند و از نظر ساختار دیواره و غشای سلول با سلول های یوكاریوت متفاوت هستند.
"بادم الشایب" یكی از پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: ژن های مربوط به كریسپر مانند این ها می توانند با هدف قرار دادن و از بین بردن ویروس های دیگر كه در سلول میزبان رقابت می كنند، به فاژهای عظیم در تقویت دفاع از میزبان خود كمك كنند.
حالا در زمانی كه وحشت گسترده در مورد شیوع كروناویروس وجود دارد، می توان اظهار داشت كه مطالعه ویروس هایی كه از آنها بیشتر می ترسیم در نهایت چگونه موجب افزایش قدرت ما در مبارزه با آنها می شود.




منبع:

1398/11/26
21:09:49
5.0 / 5
3786
تگهای خبر: اپل , پژوهش , پژوهشگر , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی