نقش مهم یک ژن گیرنده بویایی در متاستاز سرطان پستان!

نقش مهم یک ژن گیرنده بویایی در متاستاز سرطان پستان! به گزارش نیو وبلاگ پژوهشگران ˮبیمارستان عمومی ماساچوستˮ در بررسی جدید خود، نقش مهم یک ژن گیرنده بویایی را در متاستاز سرطان پستان آشکار کرده اند.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، پژوهشگران "بیمارستان عمومی ماساچوست"(MGH) دریافته اند یک ژن گیرنده بویایی که به حس بویایی کمک می نماید، امکان دارد در متاستاز سرطان پستان به مغز، استخوان ها و ریه هم نقش داشته باشد.
پژوهشگران دریافتند که مهار ژن "OR5B21"، متاستاز سلول های سرطان پستان به این اندام ها را به صورت قابل توجهی می کاهد و بدین ترتیب می تواند هدف مهمی در عرضه درمان های آینده برای پیشگیری از گسترش آن باشد.
"باخوس تانوس"(Bakhos Tannous)، مدیر واحد درمان در بخش عصب شناسی بیمارستان عمومی ماساچوست و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: تصور رایج این است که تنها نقش گیرنده های بویایی که حفره بینی را می پوشانند و داده های حسی را به مغز منتقل می کنند، تشخیص دادن بو و بو کشیدن است.
پژوهش ما نشان داده است که گیرنده بویایی 5B21، یک انکوژن جدید است که امکان دارد با هدایت سلول های سرطان پستان به مغز و سایر نقاط بدن، نقش مهمی در پیشروی سرطان داشته باشد.
سرطان پستان، دومین سرطان بدخیم شایع بعد از سرطان ریه است و یکی از سرطان های اصلی در زنان به حساب می آید که سالانه بروز بیشتر از دو میلیون مورد ابتلای جدید را به دنبال دارد. علاوه بر این، متاستاز سرطان پستان به مغز، علت اصلی مرگ و میر ناشی از این بیماری است که نیاز فوری به اهداف درمانی جدید را برای به تاخیر انداختن یا توقف متاستاز آن نشان داده است.
"لیتیا کاروالیو"(Litia Carvalho)، عضو بخش عصب شناسی بیمارستان عمومی ماساچوست و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: خانواده ژن های گیرنده بویایی در انواع سرطان ها همچون پروستات، ملانوما، ریه و کبد بیش از حد بیان می شوند اما نقش آنها در سرطان پستان، در گذشته مورد بررسی قرار نگرفته است.
این گروه پژوهشی به واسطه بررسی های خود روی مدلهای حیوانی دریافتند که OR5B21، سلول های سرطان پستان را تقویت می کند یا از راه یک مسیر سیگنال دهی که فرآیندی معروف به "گذار اپیتلیال- مزانشیمی"(EMT) را فعال می سازد، متاستاز می کند. گذار اپیتلیال- مزانشیمی، به ایجاد تغییرات بیوشیمیایی یا فنوتیپی گوناگونی در سلول های بویایی منجر می شود که افزایش ظرفیت انتقال به اندام های دورتر بخصوص مغز را به دنبال دارد.
"مائو لی"(Mao Li)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: این فعال سازی، طیف وسیعی از سیگنال های خارج سلولی را از راه مسیر سیگنال دهی "NF-κB/STAT" به پیام های درون سلولی تبدیل می کند که به تکثیر سلولی، تهاجم و متاستاز منجر می شود. یافته های ما در این حوزه، جدید هستند اما برای تعیین اینکه OR5B21 چگونه به ایجاد متاستاز منجر می شود، به بررسی بیشتری نیاز است.
همچنین، پژوهش های آینده امکان دارد به کشف یک مهارکننده مولکولی OR5B21 بیانجامند که تنظیم پایین گیرنده بویایی و کاهش قابل توجه متاستاز سلول های سرطانی را به همراه دارد. تانوس اظهار داشت: ما امیدواریم که استفاده از OR5B21 بعنوان هدفی برای درمان کمکی بتواند با پیشگیری از متاستاز سرطان پستان به مغز و سایر اندام ها، خیلی از نیازهای پزشکی برآورده نشده را برطرف کند و به بقای بیشتر بیماران بیانجامد.
این پژوهش، در "iScience" به چاپ رسید.



1400/10/14
13:13:12
0.0 / 5
414
تگهای خبر: پروژه , پزشكی , پژوهش , پژوهشگر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی