دانستنی های حقوقی؛ آگاهی عمومی، ۲۳

پاسخ حقوقی ایران به جنایت اوین

پاسخ حقوقی ایران به جنایت اوین به گزارش نیو وبلاگ، یک حقوقدان بیان کرد: حمله موشکی به زندان اوین تهران، جنایت جنگی است و ایران می تواند رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا را برمبنای قوانین داخلی و بین المللی تحت پیگرد قرار دهد.



به گزارش نیو وبلاگ به نقل از مهر، کمال رئوف، حقوقدان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی باتوجه به تجاوز ددمنشانه اخیر به کشور عزیزمان ایران و حمله موشکی به زندان اوین در تهران که منجر به کشتار بی رحمانه برخی از زندانیان، مأمورین و کارکنان حاضر در آن و موجب تخریب و ورود خسارت شد، بیان کرد: درباب چگونگی پیگیری شکایت ایران از اسرائیل در ارتباط با حمله به زندان اوین و نقض مقررات بین المللی توسط صهیونیست ها که با پشتیبانی جامع دولت خبیث آمریکا انجام شده ابتدا باید درنظر داشت که کشور ما، رژیم اشغالگر قدس را به عنوان یک دولت به رسمیت نشناخته و به این علت قواعد مربوط به دولت خارجی در مورد آن صدق نمی کند، اما از نظر یک سازمان تروریستی بین المللی و برمبنای قوانین و نظام حقوقی و قضائی ایران می توان موضوع را مورد بررسی قرار داد.
وی اضافه کرد: در ارتباط با اسرائیلی های صهیونیست می توان برمبنای قوانین و مقررات کیفری نظام حقوقی ایران، این سازمان تروریستی بین المللی و عناصر مربوط به آنرا تحت تعقیب و مجازات قرار داد. با این وصف، دولت ایران ضمن تحت تعقیب قرار دادن و محکومیت و مجازات کیفری این رژیم تروریستی و عناصر حقیقی و حقوقی مرتبط یا وابسته به آن، می تواند کلیه اموال مربوط به این سازمان جنایتکار و اعضاء حقیقی و حقوقی دخیل را هر کجا که بیابد یا دسترسی پیدا نماید، شامل حساب های بانکی، کشتی ها، هواپیماها، تجهیزات نظامی وغیرنظامی و یا هرگونه اموال منقول و غیر منقول این سازمان یا افراد حقیقی و حقوقی دخیل و یا مربوط و وابسته به آنرا توقیف و مصادره نماید و از محل آن کلیه خسارات وارده، همچون خسارات تنبیهی، دیات و غرامات را به اولیای دم کشته شدگان بپردازد.
رئوف نقش دولت آمریکا و شخص رییس جمهور این کشور در حملات تروریستی اخیر توسط رژیم اشغالگر را پررنگ شمرد و اظهار داشت: برمبنای قوانین و مقررات نظام حقوقی و قضائی ایران همچون قانون رسیدگی به دعاوی مدنی مقابل دولت های خارجی مصوب ۱۳۹۱ و قانون الزام دولت به تعقیب جبران خسارت ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا مقابل ایران و اتباع ایرانی مصوب ۱۳۹۵ و قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی در اجرای برجام مصوب ۱۳۹۴ و قانون رویارویی با اقدامات تروریستی دولت آمریکا مصوب ۱۳۶۸ و قانون رویارویی با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه آمریکا مصوب ۱۳۹۶ بوسیله حمایت سازمان یافته و مستقیم رژیم تروریستی اسرائیل بوسیله لشکرکشی به خاورمیانه و در اختیار قراردادن پایگاه های نظامی و ناوهای جنگی، هواپیماها و تجهیزات کشتار جمعی، به آن در تجاوزات اخیر و تجهیز کامل و پرداخت کمک های مالی نظامی و تسلیحاتی به رژیم متجاوز اسرائیلی و حمله موشکی و هوایی و الکترونیکی به پدافند هوایی و زمینی کشور در پشتیبانی حملات هوایی و موشکی صهیونیست ها و نیز حمایت های اطلاعاتی، امنیتی و سیاسی در حملات تروریستی در طول ۱۲ روز تجاوزات بی رحمانه از تاریخ ۲۳ خرداد تا ۴ تیرماه ۱۴۰۴ می توان تحت تعقیب و مجازات قرار داد.

رئوف اضافه کرد: از نظر قواعد و مقررات بین الملل و برمبنای عرف بین الملل همچون نقض قواعد آمره به استناد طرح مسئولیت بین المللی دولت ها مصوب اوت ۲۰۰۱ کمیسیون حقوق بین الملل سازمان ملل متحد «ARSIWA»و همین طور بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد که اذعان می کند: هرگونه تهدید یا استفاده از زور، مقابل تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری، یا هرعمل دیگری که با اهداف ملل متحد مغایرت داشته باشد، ممنوع می باشد، می توان دولت آمریکا را بابت این جنایت جنگی که با هم دستی رژیم دست نشانده خود یعنی اسرائیل انجام داده است، تحت تعقیب قرار داد.
وی با اشاره به حمله غیرقانونی و نامشروع اسرائیل با همدستی و پشتیبانی دولت آمریکا در حمله به زندان اوین اظهار داشت: اینگونه حملات برمبنای کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی ممنوع و محکوم است و برای الزام بین المللی دولت متجاوز آمریکا در پرداخت غرامت به اولیای دم زندانیان و افراد کشته شده در این حمله وحشیانه و جبران خسارات وارده در حق دولت و ملت ایران، می توان به نقض فاحش حقوق بشردوستانه معاهدات چهارگانه ژنو مصوب ملل متحد و پروتکلهای الحاقی و تعهد به جبران از نقض ماده (۳) مشترک چهار کنوانسیون ۱۹۴۹ ژنو یا نقض فاحش مقررات پروتکل الحاقی به ماده (۲) مصوب ۱۹۷۷ و قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره ی اصول و رهنمودهای حق دادخواهی برای قربانیان موارد نقض فاحش حقوق بشر بین المللی و نقض شدید حقوق بین الملل بشردوستانه بوسیله نقض فاحش قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط دولت آمریکا در قالب حمایت تمام قد از این رژیم تروریستی و همدستی با آن در حملات مسلحانه و خطر آن برای صلح و امنیت جهانی می توان اقدام نمود.

این حقوقدان اشاره کرد: ماده ۴۸ پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون های چهارگانه ژنو (۱۹۷۷) تصریح می کند که طرف های درگیر در جنگ باید میان نیروهای نظامی و غیرنظامیان تمایز قائل شوند. هدف قرار دادن یک مکان عمومی و غیرنظامی، مصداق جنایت جنگی است که در بند ۲ ماده ۸ اساسنامه دیوان کیفری بین المللی (ICC) ذکر شده است. مراکز درمانی، بیمارستان ها، آمبولانس ها و کادر درمان نیز هدف حملات برنامه ریزی شده قرار گرفتند؛ در صورتیکه برمبنای ماده ۱۸ کنوانسیون چهارم ژنو (۱۹۴۹) و ماده ۱۲ پروتکل اول الحاقی، این مراکز حتی در نزدیکی خطوط درگیری نیز باید از حمایت ویژه برخوردار باشند. این اقدامات، نقض صریح ماده ۵۱ پروتکل اول الحاقی است که تأکید می کند: هیچ شخص غیرنظامی نباید هدف حمله قرار گیرد.
وی اضافه کرد: جهت بررسی جرم انجام شده در اساسنامه دیوان بین المللی کیفری نیازمند بررسی عنصر مادی و معنوی این عمل هستیم. باتوجه به تعریف تجاوز در قطعنامه ۳۳۱۴ که در سال ۱۹۷۴ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و امروزه در رویه قضائی دیوان بین المللی دادگستری و قواعد عرفی نیز مورد استناد قرار می گیرد.
چون اسرائیلی ها برمبنای سیاست خارجی ایران به عنوان یک دولت مشروع به حساب نمی آیند، ابزارهای حقوقی و قضائی نسبت به تعقیب کیفری و حقوقی عاملان و طراحان اسرائیلی این اقدام تروریستی در دستگاه قضائی کشور ایران وجود دارد. این همان مسیری است که متعاقب ترورهای انجام شده در داخل ایران توسط داعش پیموده شده است. حال نیز باید باتوجه به تروریستی بودن این جنایت، در راستای تعقیب کیفری و حقوقی عاملان گام برداشت.
رئوف در آخر اشاره کرد: با عنایت به عمل غیرقانونی دولت آمریکا بواسطه رژیم اسرائیل در خاک ایران این اقدام مصداق تجاوز و جنایت است و شخص صادر کننده دستور و سایر دست اندرکاران، جنایتکار بین المللی محسوب می شوند. مطابق قطعنامه ۳۳۱۴ مورخ ۱۴ دسامبر ۱۹۷۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد که مفاد آن عیناً در ماده ۸ مکرر اساسنامه دیوان بین المللی کیفری (ICC) و برمبنای بند ۲ ماده ۵ اصلاحی اساسنامه دیوان بین المللی کیفری مصوب ۲۰۱۰ عملی تجاوز کارانه شمرده می شود که می تواند، مصداق یکی از این اعمال باشد: حمله به سرزمین دولت دیگر بوسیله نیروهای مسلح، یا هر نوع اشغال نظامی، هر چند موقت که از چنین تهاجم یا حمله ای ناشی شود، بمباران سرزمین یا به کاربردن سلاح مقابل سرزمین دولت دیگر و ارسال گروه ها، نیروهای نامنظم و مزدوران برای انجام عملیات نیروهای نظامی مقابل دولت دیگر.


منبع:

0.0 / 5
9
1404/04/24
09:02:56
تگهای مطلب: اطلاعات , الكترونیك , بانك , برجام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی

نیو وبلاگ، صدای خودرا به گوش دیگران برسانید : وبلاگ شما، هویت شما