نتایج یك شبیه سازی نشان می دهد

ماسك به تنهایی نمی تواند از شیوع كووید-۱۹ پیشگیری كند

ماسك به تنهایی نمی تواند از شیوع كووید-۱۹ پیشگیری كند به گزارش نیو وبلاگ پژوهشگران ˮدانشگاه ایالتی نیومکزیکوˮ در پروژه جدیدی، انتقال قطرات تنفسی را شبیه سازی کردند و دریافتند که استفاده از ماسک بدون رعایت فاصله اجتماعی، برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ کافی نیست.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، پژوهش جدیدی نشان داده است که استفاده کردن از ماسک به تنهایی و بدون رعایت فاصله اجتماعی نمی تواند برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ کافی باشد.
پژوهشگران "دانشگاه ایالتی نیومکزیکو"(NMSU) در پروژه جدیدی آزمایش کردند که چگونه پنج ماده متفاوت تشکیل دهنده ماسک، به گسترش قطرات حامل کروناویروس هنگام سرفه یا عطسه کمک می کنند.
همه مواد آزمایش شده، تعداد قطرات را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش دادند اما در فاصله کمتر از حدود دو متر، وجود قطرات کافی هنوز می توانست عامل بیماری باشد.
"کریشنا کوتا"(Krishna Kota)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: همه مواد آزمایش شده، تعداد قطرات پخش شده را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش دادند اما در فواصل کمتر هنوز می توانستند به بروز بیماری منجر شوند.
پژوهشگران، دستگاهی را در دانشگاه ساختند که از یک مولد هوا برای تقلید عطسه و سرفه استفاده می نماید. مولد به همراه صفحات لیزری داخل یک لوله و همینطور یک دوربین مورد استفاده قرار گرفت تا به انتشار قطرات ریز در هوا بپردازد و پخش شدن قطرات هنگام عطسه و سرفه را شبیه سازی کند.
پژوهشگران، جریان قطرات در لوله را با کمک پنج نوع ماده متفاوت که در ساخت ماسک به کار می رود، مسدود کردند. آنها ماسک ساخته شده از پارچه معمولی، ماسک پارچه ای دولایه، ماسک پارچه ای دولایه مرطوب، ماسک جراحی و ماسک پزشکی N95 را به کار بردند.
همه ماسک ها توانستند بیشتر قطرات را جذب کنند؛ از ماسک پارچه ای معمولی با قابلیت جذب ۳/۶ درصد قطرات گرفته تا ماسک N95 که ۱۰۰ درصد قطرات را جذب کرد. در هر حال در فواصل کمتر، حتی درصد کمی از قطرات می تواند برای بیمار کردن شخص کافی باشد؛ به خصوص اگر فرد مبتلا به کووید-۱۹ چندین بار عطسه یا سرفه کند.
یک عطسه می تواند با عنایت به میزان بیماری فرد ناقل، تا ۲۰۰ میلیون ویروس کوچک را حمل کند. حتی اگر راه خیلی از قطرات به وسیله ماسک مسدود شود، در صورت نزدیک بودن فرد ناقل، امکان انتقال بیماری بالا می رود.
کوتا اظهار داشت: انتقال قطرات به فرد بدون استفاده از ماسک، حدودا قطعی است. به کار بردن ماسک با کاهش تعداد قطرات ناشی از عطسه و سرفه، محافظت قابل توجهی را فراهم می آورد اما این محافظت کامل نیست. باید به این مورد توجه داشت که تا حد امکان از تعاملات نزدیک و رو در رو خودداری شود.
این پژوهش، در مجله "Physics of Fluids" به چاپ رسید.



1399/10/03
22:07:36
5.0 / 5
981
تگهای خبر: پروژه , پزشكی , پژوهش , پژوهشگر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی