بررسی دقیق دهه ها مطالعه درباره نوشتار احساسی مثبت

آیا دفترچه شکرگزاری، سلامت روان را بهبود می دهد؟

آیا دفترچه شکرگزاری، سلامت روان را بهبود می دهد؟ به گزارش نیو وبلاگ، نوشتن احساسی با تمرکز بر جنبه های مثبت زندگی، می تواند احساسات خوبی در افراد ایجاد کند؛ اما همه روش های این نوع نوشتن، اثر یکسانی ندارند. محققان با مرور مطالعات مختلف تلاش کرده اند بفهمند کدام تکنیکها بهتر عمل می کنند.



به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا، نوشتار احساسی مثبت یکی از روش های روان شناختی است که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. برخلاف نوشتن در رابطه با اتفاقات تلخ یا صدمه زا که امکان دارد در کوتاه مدت احساسات منفی را افزایش دهد، در این شیوه افراد در رابطه با امیدها، قدردانی ها یا آینده ای روشن می نویسند. هدف از این تمرینات، تقویت احساسات مثبت و بالا بردن کیفیت زندگی است. این مورد بخصوص برای اشخاصی که در شرایط عادی زندگی هستند و مشکلات روان پزشکی ندارند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.

با وجود نتایج امیدوارکننده در بعضی مطالعات، هنوز مشخص نیست که کدام شیوه نوشتار احساسی مثبت مؤثرتر است. برخی از تکنیکها مثل نوشتن در رابطه با «بهترین خود ممکن» یا نوشتن ژورنال شکرگزاری، بعنوان تمرین های اصلی در این عرصه شناخته می شوند. اما بررسی دقیق و مقایسه علمی بین این شیوه ها در پژوهش های گذشته کمتر انجام شده است. ازاین رو، لازم است با جمع بندی یافته ها، مشخص شود کدام تکنیکها در بهبود سلامت روان و شادی فردی کارآمدتر هستند.

در همین راستا، محققان دانشگاه نورث آمبریا در بریتانیا، پژوهشی نظام مند را انجام داده اند. آنها با بررسی دقیق بیشتر از پنجاه مطالعه از سال ۱۹۳۰ تا ۲۰۲۳، تلاش کردند دریابند کدام روش های نوشتار احساسی مثبت بیشترین تاثیر را در ارتقاء سلامت روان و احساس رضایت از زندگی دارند.

در این تحقیق، فقط مطالعاتی بررسی شدند که روی افراد بزرگسال فاقد مشکلات بالینی متمرکز بودند و روش ها به شکل فردی و بدون کمک مستقیم درمانگر انجام شده بود. تمرین هایی مثل نوشتن در رابطه با آینده ای امیدوارکننده یا نوشتن دفترچه شکرگزاری، در بیشتر مطالعات بررسی شده بودند. هدف این بود که مقایسه ای علمی بین روش های مختلف صورت گیرد.

نتایج نشان دادند که بیشتر روشهای فنی نوشتار احساسی مثبت سبب افزایش شادی، رضایت از زندگی و احساس قدردانی می شوند. با این وجود، تاثیر این شیوه ها بر مسایل در رابطه با سلامت جسمی یا اضطراب و افسردگی، در افراد مختلف متفاوت بوده و وابسته به نوع تکنیک مورد استفاده است.

پژوهشگران همینطور اشاره کردند که در بعضی مطالعات، تفاوت هایی مثل مدت زمان تمرین ها یا نوع گروه کنترل سبب شده نتوان نتایج را به سادگی با هم مقایسه کرد. آنها پیشنهاد کردند که در آینده، پژوهشها با دقت و طراحی علمی بیشتری انجام شوند و تفاوت های فردی در شرکت کنندگان هم بررسی شود.

این مرور علمی که نتایج آن در نشریه معتبر PLOS ONE انتشار یافته اند، همینطور نشان داد که تمرین هایی مانند نوشتن دفترچه شکرگزاری و تصور «بهترین خود ممکن»، قوی ترین تاثیر را در افزایش احساسات مثبت داشته اند. علاوه بر این، به نظر می آید خصوصیت های شخصیتی و تفاوت های فردی اهمیت بالای ی در اثربخشی این تمرین ها دارند.

اهمیت این یافته ها در آن است که میتوان از روش های ساده و قابل انجامی مثل نوشتن، برای تقویت سلامت روان استفاده نمود. این تمرین ها نه تنها هزینه سنگینی ندارند، بلکه امکان انجام آنها در خانه هم وجود دارد. با این وجود، ضروری است افراد تکنیکی را انتخاب کنند که بیشترین همخوانی را با شخصیت و شرایط زندگی شان دارد.




منبع:

0.0 / 5
10
1404/03/07
14:09:35
تگهای مطلب: پزشكی , پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی

نیو وبلاگ، صدای خودرا به گوش دیگران برسانید : وبلاگ شما، هویت شما