محققان كشور ارائه دادند

عصاره ای گیاهی برای تولید بستنی های خوشمزه تر

عصاره ای گیاهی برای تولید بستنی های خوشمزه تر به گزارش نیو وبلاگ، پژوهشگران کشور در یک مطالعه جالب، با افزودن اسانس یک گیاه دارویی به نام اروانه، خصوصیات کیفی بستنی را ارتقا داده و آنرا بازارپسندتر کرده اند.



به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا، بستنی، محصولی است که به سبب اثر خنک کنندگی و لذت بخشی به طورمعمول توسط افراد مختلف در تمام نقاط جهان مصرف می شود. بستنی شامل مخلوطی از اجزای شیر، شیرین کننده، پایدارکننده، امولسیفایر و مواد عطر و طعم دهنده است. کیفیت محصول نهایی نه تنها به شرایط فراوری و یا بازده انجماد وابسته است، بلکه اجزای تشکیل دهنده، مقدار هوای محبوس شده و میزان کریستال های یخ هم نقش مهمی در آن دارند.

ساختار فیزیکی بستنی بر خصوصیت های ذوب شدن و بافت و سفتی بستنی اثر قابل توجهی می گذارد. بهبود و گسترش ساختار بستنی به ماکرومولکول های موجود در مخلوط بستنی، چربی شیر، پروتئین و کربوهیدرات ها نسبت داده می شود. بنابراین استفاده از مواد کمکی و ترجیحا طبیعی به بستنی می تواند وضعیت فیزیکی آنرا بهبود بخشیده و خواص آنرا بهتر کند. محققان در پژوهش های مختلفی بدین منظور، از عصاره های طبیعی گیاهان بهره برده و نتایج جالب و ارزشمندی گرفته اند.

در مطالعه ای که در همین راستا توسط پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی قوچان و مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد انجام شده، افزودن عصاره طبیعی گیاهی به نام «اروانه» بر بهبود خصوصیات کیفی بستنی مورد بررسی قرار گرفته است.

در این تحقیق، اثر عصاره گیاه اروانه در غلظت های مختلف ۰.۱، ۰.۵ و ۰.۹ درصد بر خصوصیت های فیزیکوشیمیایی، پارامترهای بافت، وضعیت غلظت و قوام و همینطور خصوصیات حسی بستنی به شکل علمی ارزیابی شده است.

نتایج این بررسی ها نشان داد افزودن عصاره گیاه اروانه با غلظت ۰.۵ درصد به بستنی سبب بهبود پارامترهای فیزیکوشیمیایی و غلظت مناسب آن می شود.

الهام مهدیان، پژوهشگر گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان و همکارانش در این خصوص می گویند: «افزودن عصاره گیاه اروانه به بستنی سبب کاهش مفهوم دار pH و افزایش ضریب افزایش حجم و مقاومت به ذوب گردید. همینطور با اضافه کردن عصاره فوق به فرمولاسیون بستنی، میزان سفتی و چسبندگی نمونه ها افزایش قابل توجهی پیدا کرد».

آن ها می افزایند: «علاوه بر این، نتایج ارزیابی حسی مطالعه ما نشان داد نمونه حاوی ۰.۵ درصد عصاره گیاه اروانه دارای بیشترین پذیرش در میان ارزیابان حسی بود».

مجریان این تحقیق جالب بر مبنای یافته های حاصل از مطالعه فوق اشاره کرده اند که افزودن ۰.۵ درصد عصاره گیاه اروانه به فرمولاسیون بستنی می تواند بعنوان یک سفارش علمی مطرح شود و از این طریق، خصوصیات کیفی بستنی و به دبنال آن، بازارپسندی این محصول را افزایش دهد.

گفتنی است، گیاه اروانه، گیاهی دارویی منحصر به استان خراسان و از خانواده نعناعیان است. این گیاه حاوی ترکیبات معطری چون کامفر، گاما-ترپینن و سابینن است و اسانس گل آن دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی است.





منبع:

1402/11/14
11:49:21
0.0 / 5
306
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , جهان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی