کشف ستاره های رادیویی داغ تر از خورشید

کشف ستاره های رادیویی داغ تر از خورشید به گزارش نیو وبلاگ گروهی از ستاره شناسان ˮمرکز ملی اخترفیزیک رادیویی مستقر در پوناˮ(NCRA-TIFR) در مطالعه اخیرشان گروه نادری از ستاره های رادیویی که داغ تر از خورشید هستند را کشف کرده اند.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، این کشف که با استفاده از "تلسکوپ رادیویی متروویو غول پیکر"(GMRT) انجام شده، می تواند درک دانشمندان از ستاره های رادیویی غیرعادی و مغناطیس سپهرستاره ای(stellar magnetospheres) را بهبود بخشد.
طی این مطالعه محققان موفق به کشف هشت ستاره متعلق به یک گروه نادر از ستاره های رادیویی شدند. این ستاره ها در واقع ساطع کننده های "پالس رادیویی دنباله اصلی"(MRP) هستند که از میدان مغناطیسی بسیار قدرتمندی هم بهره مند هستند.
پالس های رادیویی دنباله اصلی، علاو بر آنکه سیگنال های رادیویی بسیار درخشان تری را منتشر نموده و میدان های مغناطیسی قوی دارند، دارای بادهای ستاره ای بسیار قوی هم هستند. آنها ارتباط نزدیکی با تپ اخترها دارند اما برخلاف تپ اخترها، با سرعت نسبتا آهسته تری می چرخند.
تَپ اخترها یا تَپارها(Pulsar) ستاره های نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دوران می کنند و پالس های مداومی از انرژی تابشی به همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی را از خود منتشر می کنند. بعضی از تپ اخترها هم پرتوهای ایکس تابش می کنند. ستاره های نوترونی در واقع بقایای هسته ستاره منفجر شده ای هستند که حجم کوچک و چگالی بسیار بالایی دارند.
۱۱ مورد از ۱۵ پالس رادیویی دنباله اصلی شناخته شده با استفاده از "تلسکوپ رادیویی متروویو غول پیکر"(GMRT) کشف شده است و لازم به ذکر است که سه مورد از آنها در گذشته توسط محققان کشف شده اند.
"بارنالی داس"(Barnali Das) دانشجوی مقطع دکترا مرکز ملی اخترفیزیک رادیویی مستقر در پونا و نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: زمان صرف شده برای مشاهده یک چرخش این ستاره های رادیویی، بین نیم روز تا چهار روز بود.
تشخیص پالس های رادیویی دنباله اصلی به علت پالس های رادیویی آنها بسیار چالش برانگیز است. این پالس های رادیویی فقط در زمان های معینی از روز و سال قابل مشاهده هستند. آنها را فقط در فرکانس های رادیویی پایین میتوان مشاهده کرد. علاوه بر این، این پالس های رادیویی حاوی مقدار زیادی اطلاعات در مورد مگنتوسفر ستاره ای هستند.
محققان این مطالعه علاوه بر تلسکوپ یاد شده از داده های جمع آوری شده توسط رصدخانه آرایه بسیار بزرگ کارل جی جانسکی(Karl G Jansky Very Large Array) ایالات متحده هم استفاده کردند. به قول محققان این گروه نادر از ستارگان رادیویی کشف شده در کهکشان راه شیری در فاصله ۱۵۰ سال نوری از زمین قرار دارند.



1400/08/30
23:59:52
0.0 / 5
580
تگهای خبر: اطلاعات , تلسكوپ , دانشمند , كهكشان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی